Yüze Yağ Enjeksiyonu
4
(6)

Yağ enjeksiyonu, son yıllarda estetik ameliyat yaptırmak isteyenler arasında sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde vücudun birçok bölümüne yağ enjeksiyonu yaptırabilirsiniz.

Yüze yağ enjeksiyonu farklı materyaller ile yapılır. En yoğun olarak Hyalüronik asit barındıran dolgular kullanılır. Kullanılan madde türüne göre dolgu kalıcılığı da değişecektir.

Yüzümüz uzun yıllar sonunda yağ hücrelerini kaybeder. Buna bağlı olarak hacim kaybı yaşanır. Tekrar yağ hücresi enjekte ederek yüze dinç görünüm tekrar verilebilir.

Yüze yağ enjeksiyonu ile alın, yanak, dudak, çene ucu, yanak-dudak çizgisi gibi birçok alana uygulanabilir. Ülkemizde yüze yağ enjeksiyonu işlemleri büyük bir başarı oranıyla yapılmaktadır.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yüze yağ enjeksiyonu, yüz bölgesinde yer alan ince ya da derin kırışıklıklar, yüz şekillendirmesi, yara izi ya da çukur kapatma gibi durumlarda tercih edilebilen estetik operasyondur. 

Söz konusu yağ derinin altına enjekte edilmektedir.  Bu işlem çeşitli maddeler ile yapılabilir.  Ameliyatsız olarak yapıldığı için enfeksiyon ya da yara izi gibi riskler çok düşük ihtimallidir.

Yüzünüze yağ enjekte ettirdikten sonra çok kısa süre içinde sosyal hayatınıza devam edebilirsiniz. Hyalüronik asit insan vücudunda yer alan doğal bir madde olduğundan riskleri en aza indirmektedir.

İşlem belli aralıklarla tekrar edilmelidir.  Yağ enjeksiyonu sonunda uzun yıllar boyunca yüz dolgusunu kullanabilirsiniz. Ayrıca vücudunuzun çeşitli bölgelerinden alınan yağlar da yüzünüze enjekte edilebilir.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Tedavi Detayları
Operasyon: Yağ Enjeksiyonu
Operasyon Süresi: 1 Saat
Hastanede Kalma: Aynı Gün Taburcu
Anestezi: Genel Anestezi
İyileşme Zamanı: 5 Gün
İşe Dönüş: 7 Gün

Yüze yağ enjeksiyonu işlemi 30-60 dakika arasında basit bir operasyondur.  Bu işlem daha çok karın ya da bel gibi bölgelerden yağ alınmasıyla başlar.

Yağ aldırma işleminde liposuction işleminde tercih edilen vakumlu kanüller kullanılır. Yağ alma işleminden sonra yağ yıkama, santrifüj gibi işlemler vardır. Yani yağ yüzünüze enjekte edilmeye hazır hale getirilir.

Alınan yağ yüzünüze enjekte edilecek hale getirildikten sonra enjeksiyon işlemi yapılır. Yağın geçirdiği işlemler ve kullanılan teknikler kalıcılık oranını arttıracaktır.

Bu sebeple de profesyonel bir ekiple yüze yağ enjeksiyonu yaptırılmalıdır.  Yüze yağ enjeksiyonu işleminde lokal anestezi kullanılır. Hastanın tercihine ya da operasyonun seyrine göre genel anestezi de yapılabilir. Yağ enjekte işlemi sonrasında hangi anestezi uygulanırsa uygulansın. 

Yüze Enjeksiyon Edilen Yağ Ne Kadar Kalıcı?

Yağ enjeksiyonu işlemi tamamen kendi yağ dokumuzdan oluşacağı için doğal ve risksiz bir yöntemdir. Herhangi bir yabancı madde kullanılmaz. Yağ enjeksiyonu koşullara uygun şekilde enjekte edilirse eğer %30- %70 oranında kalıcılık sağlamaktadır.

Bu oranın düşmesinin nedeni yanlış teknikler veya yanlış ameliyat sonrası bakımlardır. Yağlar yüzün çeşitli bölgelerine gerektiği oranda enjekte edilmelidir. Fazla yağ enjekte etmek yanlış bir uygulamadır.

Ameliyat sonrası işlem yapılan bölgelere soğuk kompres yapılmalı ayrıca ilk haftalarda başın yüksekte tutulması önerilir. Kesinlikle sıcakla temas etmemelidir.

İlk haftanın sonunda ödemler azaldıkça sonuçlar net bir şekilde gözle görülür hale gelir. Bunların dışında doktorumuzun önerilerine uymalıyız.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Yüze yağ enjeksiyonu sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bölgenin bakımı ve doktor tavsiyelerinin uygulanması önemlidir. Her şey doğru şeklide yapılırsa alınacak sonuçlar daha başarılı olacaktır. Yüze yağ enjeksiyonunda dikkat edilmesi gerekenler şöyledir;

  • Duş

Yüzünüze yağ enjekte edildiği gün kesinlikle işlem bölgesine su değdirmeyin. Duş alırken yüzünüzü yıkamayın. Sonraki gün yüzünüzü yıkamaya başlayabilirsiniz.

  • Ovalama

Yüze yağ enjeksiyonu sonrasında ilk 5 gün boyunca bölgeye masaj yaptırmamalı ve baskı oluşturacak hareketleri gerçekleştirmemelisiniz. Bu süreç sonunda masaj yaparak ödeme daha kısa sürede geçirebilirsiniz.

  • Güneşlenme

Yüzünüze yağ enjeksiyonu olduğunda bölgede ödem oluşabilir. Ödem oluştuğu için sıcağa maruz bırakılmamalıdır. İlk günlerde güneşe çıkmaktan ve güneşlenmeniz gerekiyor.

  • Buhar Banyosu

İlk günlerde ödem yaşamanızın doğal bir süreç olduğu için buhar banyosu, sauna gibi sıcak uygulamalardan da uzak durmalısınız. Ayrıca ödemden kurtulana kadar saunadan da uzak durmanız öneriliyor.  

  • Solaryum

Yüze yağ enjekte edildikten sonra morluk ve ödem etkilerini geçirebilmek adına solaryuma da girmemelisiniz.

  • İlaç Kullanma

Yüze yağ enjeksiyon işlemi sonrasında doktorunuz sizlere bazı ilaçlar verecektir. Enfeksiyon ihtimalini ortadan kaldırmak adına antibiyotik verilebilir. Ayrıca ağrıya karşı hafif ağrı kesiciler reçete edilecektir.  Beş gün boyunca doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalısınız.

  • Dövme ve Piercing Kullanımı

Yüzünüzde yağ enjeksiyonu sonrasında ödem ve morluklar olacağı için bu problemler bitmeden dövme yaptırmamalı ya da piercing kullanımından kaçınmalısınız.

  • Yüz Hijyeni

Yüzden yağ aldırma işlemi sonrasında mutlaka yüz hijyenine dikkat etmelisiniz. İlk gün hiçbir şekilde yüz yıkamayın ya da bu bölgeye bir şey sürmeyin.

Daha sonraki gün yıkama işlemine başlayabilirsiniz. Ayrıca ikinci günden itibaren günlük kremlerinizi de uygulayabilirsiniz. Bölge hijyeni enfeksiyon riskini ortadan kaldıracaktır.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Riskleri Nelerdir?

Yüze yağ enjeksiyonu işlemi en güvenli estetik operasyonlar arasındadır.  Özellikle kendi yağınız size enjekte ediliyorsa risk yok denecek kadar azdır. Ortaya çıkan bir yan etki olması durumunda da çok kısa sürelidir. Kalıcı bir risk yoktur. Yüze yağ enjeksiyonu sonrası riskler şöyledir;

  • Morluklar

Yüze yağ enjeksiyonu sonrasında ödem olmasıyla birlikte morluklar da ortaya çıkabilir. Bu morluklar en geç 2-3 gün içinde geçecektir.

  • Enfeksiyon

Yüze yağ enjeksiyonu sırasında küçük iğneler kullanılır. Kesi oluşturulmadığı için enfeksiyon ihtimali çok düşük bir risktir. İşlem sonrasında hijyene çok dikkat etmelisiniz.  İlk 5 gün antibiyotik kullanımı çok önemlidir.

  • Ödem

Yağ enjeksiyon işlemi sonrasında ilk zamanlar yüzde enfeksiyon oluşacaktır. Özellikle ilk gün ödem yoğun olur. İlk gün dinlenirseniz ve dikkat ederseniz 3 gün kadar sonra ödemler hafifleyerek ortadan kalkacaktır.

  • Kızarıklıklar

Enjeksiyon yapılan bölgelerin yanlarında kızarıklık görülecektir. Söz konusu kızarıklık birkaç gün içinde geçecektir.

  • Geçici Sarkma

Yüzünüzde işlem gören bölgede çok fazla yağ enjektesi olursa sarkma olabilir. Profesyonel bir ekiple çalışırsanız yağın dozu iyi ayarlanır ve bu tarz sorunlar yaşanmaz.

  • Kan Birikimi

Yüz bölgesinde operasyon sonrasında hafif kızarıklıkların dışında az oranda kan birikebilir. Bu durum da geçicidir.

  • Kanama

Yüze yağ enjeksiyonu sırasında doku ve damarlara zarar verilmez. Bu yüzden kanama görülmeyecektir. Kanama görülme olasılığı çok düşüktür.

  • Şişlikler

Yüz bölgesine yağ enjekte edilmesi sırasında homojen bir dağılım yoksa küçük toplar şeklinde birikme olabilir. Bu durum şişlik oluşturur. Ancak masaj ve ödemi ortadan kaldıran uygulamalarla şişliklerden kurtulabilirsiniz.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Fiyatları 2020’de Nasıl Belirlenir?

Yüze yağ enjeksiyonu fiyatları işlem yapılacak bölge ya da bölgeler çok olduğunda daha yüksek fiyatlı olacaktır. Ayrıca doktorunuzun ve işlemi yaptıracağınız kurumun fiyat politikası da farklı olabilir.

Bazı şehirlerde yüze yağ enjeksiyonu daha fazla olabilir.  Doktorun tecrübesi, enjekte edilecek yağ oranı gibi tüm uygulamalar fiyatlara etki edecektir.

Yüze yağ enjeksiyonu en uygun fiyatlı estetik operasyonlar arasındadır. Kullanılan yöntem ve cihazlar da fiyatlarda belirleyicidir.

Birçok hasta yüze yağ enjeksiyonu yanında bazı ek işlemler de yaptırıyor. Ek işlemler maliyeti yükseltebilir. Yüze yağ enjeksiyonu için doktorunuzla iletişime geçerek net fiyat alabilirsiniz.

4 / 5. 6

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir